Izrada i ugradnja zaštitnih rešetki

Postoji mnogo različitih stvari koje možete uraditi da se poboljša bezbednost vaše imovine. Jedna od alternativa da zaštitite svoju kuću ili poslovni prostor od provala je ugradnja zaštitnih rešetki na prozore i vrata. U principu za zaštitu od krađe, zaštitna rešetka se najčešće koristi da blokira razbijanje stakla. Međutim, i pored toga, ako se prozori nekako razbiju, ove sigurnosne rešetke dodatno štite objekat tako što je nemoguće za uljeza da udje kroz prozor. U nekim objektima kao što su: magacini, skladišta, lokali, zaštitne rešetke se takođe ugrađuju i na vratima za dodatnu zaštitu. Međutim ako je u pitanju stambeni objekat rešetke se obično koriste za prozore. Instalacija zaštitnih rešetki ne traje dugo i možemo ih napraviti za Vas uz veoma pristupačne cene, jeftinije od mnogih drugih različitih sigurnosnih opcija.

Zaštitne rešetke za prozore

Zaštitne rešetke mogu se napraviti na razne načine i moguće su razne kombinacije metalnih elemenata. U zavisnosti od mesta na objektu gde se ugrađuju, zaštitne rešetke mogu biti fiksne ili sa mogućnošću otvaranja. Na lokalima i manjim prodajnim objektima, gde je veći prostor zatvaranja, zaštitna rešetka može biti izrađena u obliku „harmonike“ tako da prilikom otvaranja objekta ista može da se sklopi i ne zauzima veliki prostor.

Rešetke od četvrtastih cevi

Najčešće se zaštitne rešetke izrađuju od četvrtastih cevi 20×20 iz razloga što je ta varijanta i najjeftinija.

Rešetke od punog gvoždja

Nešto skuplja varijanta je izrada zaštitnih rešetki od delimično oblikovanog firiketa (puno četvrtasto gvožđe) 12×12 i sa krugovima između njih. Ova varijanta je isto dosta zastupljena u praksi iz razloga što je estetski prihvatljivija.

Rešetke od kovanog gvoždja

Ređe se izrađuju zaštitne rešetke od kovanog gvožđa iz razloga što je ta varijanta skuplja, a i ne uklapa se često estetski u ambijent gde se ugrađuje.

Zaštitne rešetke za lokale

Zaštitne rešetke na lokalima, raznim prodajnim objektima kao i na prozorima i vratima stambenih objekata, imaju svrhu da odvrate lopova od nasilnog obijanja, a ukoliko i pokuša da razvali, da to nemože uraditi brzo i jednostavno.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“8″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“100″ thumbnail_height=“75″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“100″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“1″ slideshow_link_text=“Rešetke za prozore i vrata“ template=“/home/bravarsk/www.bravarska-radnja.com/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]